Хамилтън продължава доминацията си в квалификациите

19883
Хамилтън продължава доминацията си в квалификациите

Утре Люис ще стартира за трети път от полпозишън в домашното си състезание, но важно е кой ще завърши пръв.

Умалено копие на състезателния уикенд от Австрия, що касае разпределението на силите между двамата пилоти на Mercedes. Тогава Нико бе по-бърз през цялото време до решителната част на квилафикацията. Същото се повтори и сега на „Силвърстоун“. Представянето в свободните тренировки и първите две части на квалификацията подсказваше, че Розберг е по-бързият от двамата. Но в решителната част Люис отново извади нещо специално от ръкава си. В първата си бърза обиколка в последните 10 минути той записа феноменално време, най-бързото до момента през уикенда, което му донесе полпозишън №46 в кариерата, негов трети на „Силвърстоун“. За него ще е много важно да не се получи пълно копие на състезателния уикенд от Австрия от преди две седмици, когато отново стартира пръв, но Розберг го изпревари на старта и доминира в състезанието. За Люис това състезание е изключително важно, тъй като победа в него ще му върне доброто предимство в класирането, но по-важното – ще му върне увереността, каквато през последните състезания натрупа Розберг.

Този полпозишън е 8-и за Люис от началото на сезона, като Нико има само един. Важни са обаче победите. Миналата година Люис стартира 6-и и записа една от най-красивите и важни победи в кариерата си. Казвам това, защото само 3 пъти в последните 17 години полпозишънът е донесъл победа на пилотът, стартирал първи.

Розберг връща интригата с победа в Австрия

Трябва да си призная, че вчера, когато Люис Хамилтън победи Розберг в квалификацията, останах изненадан. Причината бе, че на тази писта...

На домашната си писта Williams най-после демонстрира това, което очаквахме от тях от самото начало на сезона. Двамата пилоти на сър Уилямс ще стартират от втора стартова редица, като двамата са единствените, които слязоха на под 1 секунда от Хамилтън. Фелипе Маса ще потегли трети, като бразилецът бе единственият пилот, който подобри времето си с втората си бърза обиколва в последната част. Така той изпревари Валтери Ботас. След тях се нареждат двамата пилоти на Скудерията, като този път Райконен е пред Фетел. Ferrari обаче има отличното състезателно темпо и утре бутката между двата тима ще е изключително интересна. Отпред ще очакваме битка между двамата пилоти на Mercedes, които са недостижими, освен ако времето не се окаже решаващ фактор. До този момент, макар да не вали, времето изненада изключително много всички с високите температури и постоянно променящите се условия на пистата. Имаше пилоти, които казваха по радиото, че само в рамките на един тур поведението на болидите им се променя коренно. Казвам това, защото гумите ще са решаващият фактор за утрешната победа. Очакванията са пилотите да направят само по едно спиране в бокса, но да видим. Влизането и излизането от бокса е едно от най-дългите в календара.

Челната десятка завършват Квят, Сайнц, Хюлкенберг и Рикиардо.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт