Лекарска грешка довела до критичното състояние на Шумахер

67256
Лекарска грешка довела до критичното състояние на Шумахер

Голяма грешка на лекарите, които са оказали първа помощ на Михаел Шумахер веднага след падането му на ски-пистата, е довела до критичното състояние, в което бившият пилот от Формула 1 се намира вече четвърти месец. Това разкрива германското списание "Щерн", което се позовава на един от най-големите специалисти в страната в оказването на спешна помощ. Според него, огромната грешка на медиците първоначално била, че Шумахер не е закаран веднага в специализираната клиника в Гренобъл, в която се намира и в момента. Както е известно, Михаел беше опериран в по-малко болнично заведение, след което, вече изпаднал в кома, беше транспортиран с хеликоптер до по-голямата болница.

Медиците, дошли веднага на местопроизшествието, са се заблудили от факта, че Шуми е бил с отворени очи и е говорел, макар и несвързано. Това ги е подвело, че травмите на главата му не са толкова сериозни и те го откарали до близката болница. Според германския специалист, това е огромната грешка, която може да се отрази на възстановяването на Шуми. Той твърди, че има процент пострадали, макар и малък, които са със сериозни контузии, въпреки че са още будни. Такъв е бил случаят и на бившия пилот.

Спират информациите за състоянието на Шумахер

Съобщенията за медиите относно здравословното състояние на Михаел Шумахер ще бъдат прекратени, веднага след като седемкратният световен...

Засега говорителката на семейството на Шумахер Забине Кем не е коментирала твърденията на списание "Щерн". Тя обикновено го прави, ако се разпространяват инсинуации за състоянието на легендата.

В същото време стана ясно, че разследването на инцидента на френската писта вече е приключило. От полицията обявиха, че по време на случката не е имало замесено друго лице. Шумахер е паднал сам и е наранил главата си. Това стана по време на ски-ваканция във френския курорт Мерибел на 29-и декември миналата година. Оттогава седемкратният световен шампион във Формула 1 е в кома и лекарите се борят за живота му вече четвърти месец.

При огледа на местопроизшествието разследващите взеха каската, която легендата е носел по време на спускането по трасето. Тя е с камера и записът от нея е бил подробно анализиран. Шлемът е върнат на семейството. При падането на Шуми каската се е раздробила на три части. Ако не е бил с нея, сега германецът по всяка вероятност щеше да е мъртъв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт