Пети полпозишън за Хамилтън на „Хунгароринг“

15937
Пети полпозишън за Хамилтън на „Хунгароринг“

Люис Хамилтън буквално унищожи Розберг до момента, като не му даде нито едно най-добро време през първите два дни на състезателния уикенд.

За пети път от девет участия Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън на „Хунгароринг“. По този начин Люис се приближи на два полпозишъна от легендата Михаел Шумахер, който 7 пъти е потеглял от първа позиция в Унгария. Пистата е една от любимите на британецът, както сам заяви пилотът на Mercedes. За това говори статистиката от първите два дни на състезателния уикенд: 3 свободни тренировки – 3 най-бързи времена; 3 части в квалификацията – 3 най-бързи времена. Абсолютно всеки път, когато Розберг записваше най-добро време, Хамилтън излизаше и го подобряваше. При това – с много сериозна разлика. Това се случи и в последната бърза обиколка на Хамилтън, с която той единствен до момента успя да слезе под границата от 1,22 мин., записвайки най-добри времена и в трите сектора на обиколката. Проблемът на Розберг е, че тази най-бърза обиколка бе с цели 0,5 сек по-бърза от най-доброто време на Розберг, който през цялата квалификация не спря да се оплаква от баланса на болида си. Другият притиснителен факт за германския пилот е това, че Хамилтън вече има 9 полпозишъна от 10 проведени до момента. А като се съберат с предишния сезон, днес Люис постигна 18-и пореден полпозишън, като единствено легендарният Аердон Сена е по-напред в тази статистика! За Розберг единственото успокоение (ако въобще може да има такова) е статистиката, която сочи, че само 3 пъти в последните 10 години потеглилият от първа позиция завършва първи. Проблемът за Нико е, че той ще стартира от изключително прашната страна на пистата, което ще даде шанс на Себастиан Фетел да го атакува и дори изпревари в дългия 800 метра спринт към първи завой.

Много разочарован от четвъртата си позиция вероятно е Даниел Рикиардо, който се подреди само на 0,04 секунди след Фетел, но пък за пръв път от началото на сезона Даниел и Red Bull са толкова близо до Ferrari. Това предвещава много яка битка утре. Рикиардо също е от четната страна на пистата и ще бъде сериозно застрашен от Райконен, потеглящ пети. След финландеца потеглят Ботас, Квият, Маса, Верстапен и Грожан.

Пилот от Формула 1 почина след 6 месеца в кома

Френският пилот Жул Бианки почина, след като в продължение на 6 месеца беше в кома. 25-годишният Бианки получи тежка черепно-мозъчна тр...

За огромно съжаление проблемите на McLaren отново се появиха. Фернандо Алонсо прекрати участието си във втората част на квалификацията, след като в трите свободни тренировки двамата с Бътън нямаха никакви проблеми и дори записаха отлични класирания в тренировките. Предстои да се разбере каква е причината за отпадането му, но дано не е такава, която да донесе на Алонсо наказание. Ако това не се случи, Алонсо и Бътън ще стартират един до друг (15 и 16).

За победата утре ще е решаваща тактиката и темпото най-вече с меките гуми. Разбира се влизането в първия завой също ще е решаващо.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт