Провал за Хамилтън, който подари победата на Розберг

37682
Провал за Хамилтън, който подари победата на Розберг

Брутална грешка. Недопустима. Скандална. Не мога да я нарека по друг начин, след като Люис Хамилтън и екипът му буквално подариха победата на Розберг.

Люис Хамилтън и екипът му направиха най-голямата тактическа грешка, която съм виждал през последните години. Брутална, недопустима, скандална. Не мога да намеря други думи да опиша този мега гаф, който допусна екипът на Люис Хамилтът, след като британецът реално бе спечелил състезанието, а на финала му финишира трети.

В 64-та обиколка Макс Верстапен направи брутална катастрофа, като удари отзад Ромен Грожан преди първия завой. Катастрофата бе с невероятно висока скорост и Верстапен се заби с челно в стената от гуми. За щастие никой не пострада от този необмислен инцидент. Резултатът бе излизане на колата за сигурност. Тогава, като гръм от ясно небе, Люис Хамилтън влезе в бокса за смяна на гуми. В този момент той имаше страхотните 24 секунди аванс пред втория Нико Розберг. Защо влезе в бокса за смяна на гуми – никой не разбра. Нямаше нужда да го прави, защото оставаха 12 обиколки до финала. След като излезе от бокса, Хамилтън се оказа на трета позиция. Невероятно. Не си спомням за толкова груба грешка. Това беше абсолютно ненужно влизане в бокса, абсолютно ненужно. Реално Люис подари една „спечелена“ със страхотно пилотиране победа на Розберг. Не само това, но той финишира трети след Фетел. Очаквам с нетърпение развитието оттук насетне, защото Хамилтън ще бъде бесен от решението да влезе в бокса за нови гуми, след като нямаше никаква нужда да прави това. Той бе с най-свежите гуми от лидерите. Чакам да разбера кой е взел решението за влизане в бокса. Резултатът е, че Нико Розберг победи за трети пореден път в Монако, но без да го е заслужил точно в този път, но кой се отказва от подарени 25 точки.Така, вместо да води на Розберг с 27 точки, Хамилтън сега води само с 10 точки (126 срещу 116 за Нико). Вместо да има 4 победи от 6 старта, Люис остана с 3, а Розберг вече има 2 поредни. От нищото Люис сам си усложнява неимоверно много ситуацията в шампионата, защото сега гладът на Розберг ще стане огромен.

Хамилтън направи брилянтна квалификация в Монако

Люис Хамилтън даде изключително силна заявка за победа в GP на Монако, след като направи брилянтна квалификация, която му донесе пети п...

Иначе до тази 64-та обиколка в Монако не се бе случило абсолютно нищо. Единственото, което видяхме, бе това, че Райконен успя да изпревари Рикиардо след влизанията в бокса. И това беше. Да, Фернандо Алонсо отпадна от 9-та позиция. Друго нямаше. А Люис, бавно и методично, натрупа цели 24 секунди, след като сложиха по-твърдите гуми.

Трябва да се отболежи фактът, че Дженсън Бътън завърши 8-ми и за пръв път през сезона McLaren взима точки. Честито. Честито и на Нико Розберг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт