Четири поредни за Фетел и Red Bull

44443
Четири поредни за Фетел и Red Bull
Снимка: Getty Images / Guliver

Себастиан Фетел е 4-кратен световен шампион! Пореден! Това се е удавало единствено на Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер. Но на 26 години и 160 дни Фетел е най-младият 4-кратен световен шампион, спечелени при това в четири поредни години. Казано по друг начин, Фетел спечели четвъртата си титла 13 години по-рано от първия състезателен сезон на Фанджо. Победата в Индия е 6-та поредна за Себ този сезон, а ако вземе (което е повече от възможно) оставащите стартове до края на годината, новият-стар шампион ще изравни постижението на Шуми от 13 победи в един сезон. Казвам това, защото вече нищо друго не представлява интерес по отношение на статистиката този сезон, освен споменатата възможност.

Що касае самото състезание в Индия, за (без)интереса към него говори факта, че коментаторите на Sky Sports казаха точно три пъти, че по пътя към третата си поредна победа в GР на Индия Фетел не е водил във всичките обиколки от старта до финала, какъвто бе случаят в предишните две издания на надпреварата. За пореден път Уебър изтегли късата клечка с повреда в алтернатора, но въпреки неговото отпадене Red Bull си гарантира и титлата при конструкторите. Тя е четвърта поредна за отбора, а Renault записа своята 12 титла като доставчик на двигатели. Досега единствено Ferrari и McLaren са успявали да спечелят по четири поредни титли при конструкторите. Но днес и двата отбора нямаха ден за нещо по-значимо. Първите могат да се похвалят с четвъртото място на Маса, а вторите – с петото на Перез, което е и най-доброто му класиране за тима.

Фетел е на една ръка разстояние от световната титла

Германският пилот Себастиан Фетел ще стартира от първа позиция в Гран при на Индия утре, 27 октомври, предаде БГНЕС. Германецът спечел...

Интересното е, че Mercedes успя да изпревари Ferrari при конструкторите и до края на сезона тази битка ще е най-интересна за класирането. Райконен също има шансове да измести Алонсо от второто място при пилотите, след като днес Нандо имаше кошмарен ден и не записа точка. Кими пък финишира 7-и, а съотборникът му Ромен Грожан се качи на почетната стълбичка... след като стартира 17-и! На едно стъпало над него се качи Нико Розберг.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт