Нова Зеландия е домакин на иновативно състезание по джетспринт

18610
Снимки: Getty Images/Guliver

Нова Зеландия ще е домакин на първото в света състезание с джетове, което ще се проведе на терена на футболен стадион. Мощните джетове разполагат с двигатели с V-образен, 8-цилиндров двигател и мощност от 500 к.с.

Вторият кръг от шампионата по състезание с джетове ще се проведе към края на другия месец. Организаторите предвиждат буквално да „издълбаят“ терена и да инсталират пет канала, по които ще се движат мощните машини.

Тимът на Хюндай подписа с Тиери Ньовил

Белгиецът Тиери Ньовил подписа с тима на „Хюндай” и вече е водещият им пилот в Световния рали шампионат (WRC). Корейците се...

Идеята на състезанията с джетове е машините да бъдат управлявани от двама души екипаж, които се сътезават за време през каналите, които са с дълбочина под 1м. Ролята на навигатора тук е да направлява пилота със сигнали с ръцете, за посоката в която трябва да се движи джетът. Идеята на състезанието е да се предостави едно незабравимо зрелище на посетителите, като лодките се движат много бързо, а дизайнът им страхотен. Дължината на каналите е малак и се правят много обиколки за време.

Този вид състезание с лодки се организира в Нова Зеландия от 1981г. Днес домакинството за световния шампионат по състезания с джетове се поделя между САЩ, Нова Зеландия и Австралия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт